Martinecz Beatrix F.L.O.W.® életvitel tréner

Martinecz Beatrix

F.L.O.W.® – életvitel tréner

A F.L.O.W.® mozaikszót én alkottam meg, arra a küldetésre alapozva, hogy a hozzám fordulókat tanítsam és mentoráljam arra, hogy a meghatározó életérzés és életvitel a flow, az öröm, a könnyedség, a bizalom, a testi egészség legyen, – a mindennapi kihívások közepette is-, a szorongás, a félelmek, a kimerültség, a boldogtalan alaphangulat és a krónikus betegségek helyett.

Tapasztalatom alapján ehhez tudatosságra, információkra, gyakorlásra van szükség, mind testi és lelki szinten.

2015 óta tudatosan figyelek az étkezésemre és életmódomra, közel 10 éve képzem magam táplálkozás, étrendkiegészítők, alvás, stresszkezelés témakörökben, számos tanfolyamot és felnőttképzést elvégezve.

2021 óta pedig a mélyebb önismeret, önfejlesztés felé is nyitottam, aminek köszönhetően eljutottam oda, hogy végre jól érzem magam a bőrömben, egy meghatározóan boldog és nyugodt életérzéssel, szabadon a korlátozó meggyőződésektől, mérgező kapcsolatoktól és krónikus betegségektől.

Az elmúlt közel 10 év alatt szerzett, tanulmányaimon és személyes tapasztalataimon alapuló tudásomat adom át Neked, mert nem kell szenvedned sem testi tünetektől, sem mentális problémáktól. 

Lehet flow-ban is élni, a mindennapos környezeti hatások ellenére is!

Főbb életesemények, tanulmányok

amik elvezettek oda, hogy segítője lehetek azoknak, akik boldogan és egészségesen szeretnének élni

A kezdetek

Jómódú, gondoskodó családban nőttem fel, mégis sok szóbeli és érzelmi traumát éltem meg gyerekkortól kezdve, öngyilkossági tervekkel, gondolatokkal is (hangsúlyozni szeretném, hogy ezek az én megéléseim, a szüleim nagyon jó emberek, mindent megadtak, amit csak tudtak).

A gazdasági egyetem elvégzése után külföldre költöztem, összességében 2,5 évig éltem Krétán majd Ausztriában. Az új kihívások és nehéz munka ellenére fellélegeztem és megismerkedtem a ma már volt-férjemmel.

2013 végén hazaköltöztem és a családi vállalkozásban kezdtem dolgozni. A kényelem mellett volt kontroll, mókuskerék, állandó maximalizmus/megfelelés, robot üzemmód, nem volt lehetőségem az egyedi kibontakozásra. Az ezt megelőző 2,5 évnyi önállóság és szabad létezés után visszaléptem egy felnőtt-gyerek állapotba. Nem voltam teljesen független se anyagilag, se emberileg, amitől folyton szorongtam. Sok belső feszültséget okozott a szituáció, hogy valaki egyben családtag és kolléga / főnök is.

Martinecz Beatrix bemutatkozása

Az évek alatt fokozatosan belefásultam a munkába, a házasságomba, az életembe.

2015 elejére annyira megutáltam az időközben felszedett 12 kg túlsúlyomat, hogy végre beleálltam a fogyókúrába. Drasztikusan csökkentettem a napi kalóriamennyiséget, más egyébre nem figyeltem, mert még nem tudtam mire kéne az egészséges fogyáshoz. Így rövid időn belül ugyan, de nagyon sokat fogytam, majd elkezdett erősen hullani a hajam, el is vesztettem a nagy részét.

Erre kerestem a megoldást, orvosokhoz, kivizsgálásokra jártam hosszú hetekig, eredménytelenül. Ez vezetett oda, hogy magam kezdtem kutakodni, tanulni, keresni a hajhullás okát és megoldását.

Ezzel kezdődött a tanulás táplálkozásról és az életmódról, ami a szenvedélyemmé vált…

Martinecz Beatrix F.L.O.W.® életvitel tréner - Járd a saját utad!

Az ezt követő években…

a tanulmányaimnak köszönhetően rendeződött a fejbőröm és visszanőtt a hajam, illetve korábbi olyan tüneteim is javultak, amiket nem is realizáltam, mert azt hittem, hogy normális velük együtt élni. Megszűntek bélrendszeri panaszok, a pattanásos (olykor aknés) arcbőr és sokat javult az energiaszintem.

De még mindig nem volt minden az igazi, továbbra sem éreztem jól magam az életemben. Ennek ellenére szerettünk volna már gyermeket, szülővé válni. Visszatekintve látom csak, hogy ez nem saját vágy volt, hanem társadalmi elvárásból fakadó. Nem is lettem várandós….

Ezért 2018-tól újabb okok és megoldások kutatása kezdődött, hogy miért nem jön a baba…. Szintén csak a testi funkciókat vizsgálva, eredménytelenül. Ekkor kezdtem tanulni, kurzusokat elvégezni meddőség, babatervezés, várandósság témában is.

2020 végére mélypontra kerültem, egy élő halott voltam, pár kilót megint felszedtem. Semmit nem találtam jónak az életemben, semmi nem motivált. Azt éreztem, hogy minden ami történik vagy ami a munkám/feladatom azt kötelezőből, külső hatásokra teszem, nem volt bennük semmi örömöm. Nem azt csináltam és nem olyan dolgok vettek körbe, amiben önmagam lehettem volna.

Akkor még nem tudtam magam sem megérteni, hogy miért vagyok boldogtalan, amikor jó körülmények között éltem, jó házasságban egy jó emberrel, egy tutibiztos munkahellyel.
De mégis a tény az volt, hogy mélyponton voltam.
Még bűntudatom is volt, mert a külvilág szerint tökéletes életem volt.

Ekkor elém került egy blog cikk, amiben egy súlyos betegségben élő illető leírta a történetét, hogyan tud azzal együtt élni azáltal, hogy átalakította a táplálkozását, életmódját, miket tett és milyen lelki okok állnak a háttérben, amiket elkezdett feltárni. Ez indított el önmagam felé, mivel testi szinten már mindent kipipáltam (az akkori tudásomnak megfelelően), és nem is elsősorban testi panaszaim voltak már. 

Jöjjön hát a lélek….

Innentől kezdtem a belső önmagammal foglalkozni, a spiritualitás felé is nyitni, önismeretet és pszichológiai alapokat tanulni, illetve pszichével, lélekkel foglalkozó szakemberekhez és segítőkhöz fordulni.

2021-ben felbontottam a komfortos, konvencionális, társadalmilag ideális, de mégsem működő házasságomat. 33 éves voltam, de túlléptem a félelmeimen, hogy mi lesz velem egyedül és öregkoromban, a jövőképemmel, terveimmel stb. Ma már mosolygok ezeken, de akkoriban komoly dilemmák és pro-kontra listák tárgyát képezték a különböző érvek, nyereségek, ellenérvek, kifogások.
Nem sokkal később kiléptem a biztos jövedelemforrást ígérő, tutibiztos de számomra lélekölő családi vállalkozásból is. Mindenki azt hitte, hogy már tutira megbolondultam. Holott én pont ekkor éreztem, hogy végre kezdek sínre kerülni, annak ellenére, hogy csak fokozódtak a lelki tusák és küzdelmek a családdal.

Mindkét döntésem előtt tudtam, hogy magamra maradok, mert nem fogják érteni, hogy mi zajlik bennem, hogy a környezetem, családom támogatása helyett vállalnom kell a megítélést, a főgonosz szerepet, az ellenkezést, a meg-nem-értettséget. Így is lett: én lettem a hálátlan, az önző, a bűnbak, aki tönkretett embereket és a reményeiket, elvárásaikat, elképzeléseiket a jövőről (amiben minden fontos volt, csak az nem, hogy közben ki hogyan van egészségileg és lelkileg), én voltam az, aki nem tudja, hogy már mit csináljon „jó” dolgában.

Martinecz Beatrix - Légy újra önmagad legjobb verziója!

Az senkit nem érdekelt, hogy mi van velem, miért teszem azt, amit…., csak az volt érdekes, hogy „mi lesz ővele és mit szól majd a falu népe”

Nagyon nehéz évek voltak, de már volt célom: elköteleződtem önmagam, a döntéseim, a céljaim, a boldogságom és a szabadságom mellett, ez hajtott és vitt előre.
Mindezek a megélések teljesen áttranszformáltak engem és a szemléletmódomat…
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy hasonló helyzetekben nem mindenkinek a kilépés a megoldás!

Martinecz Beatrix életvitel tréner , coach

Saját úton

2022-től elindítottam a mentori vállalkozásomat. Ezzel egy régi nagy álmom valósult meg, mindig is tanár szerettem volna lenni, ráadásul most olyan témákban taníthatok, amik a szenvedélyeim.

Folytattam az önfejlesztést, olykor nagy amplitúdókkal, hol magasságokat, hol mélységeket éltem meg. Két kutyus gazdája lettem (ők is hoztak kihívásokat, mindamellett, hogy támogatóan hatottak rám lelkileg), minden korábbi kapcsolatom átalakult vagy inkább lezárult. Egészséges módon elértem és tartom az ideális alakomat. Ami  pedig a legfontosabb, hogy – ugyan nekem sem problémamentes és rózsaszín ködös az életem, de – végre elkezdtem ÉLNI (a túlélés helyett), egyre boldogabban, felszabadultabban és egészségesebben, napról-napra jobban és jobban…

Hiszem, hogy erre mindenki képes. Sőt, még sokkal többre is!

AKTIVáljunk EGYütt EGÉSZséget ®

Főbb végzettségeim:

  • Economist in Tourism&Catering, BSc (BBS, B-0414/2011)
  • V.Á.L.T.S.® Funkcionális Táplálkozás-Életmód Mentor (E-001893/2019/D007, 2021)
  • VMI® Instruktor – tranzakcióanalitikus mentáltréneri szint (B/2020/004146, 2022)
  • Újrahangolás® Konzulens (FKB2021/000896, 2022)
  • Párkapcsolati Coach VMI® (B/2020/004146, 2023)
  • IWI, Sporttáplálkozás- és táplálékkiegészítés (ST-2401, 2024)
  • Numerológus (2024)

Ha te is szeretnél megszabadulni...

Fordulj hozzám bátran!

Csatlakozz a facebook csoporthoz!